Softbalmeiden uit Noord doen mee aan NKLL

In het Noorden van ons land zijn maar 10 verenigingen die Honkbal, Softbal en BeeBall aanbieden. Er is dus ook veel minder jeugd dan in het Westen. En toch lukt het deze regio elk jaar weer om met 4 teams deel te nemen aan het NL Little League. De kids genieten van 3 dagen honkballen tegen honkballers die ze tijdens de competitie niet tegenkomen in teams die vaak een maatje te groot zijn maar toch vinden ze het altijd weer leuk om mee te doen.

In het Noorden heeft Softbal het de laatste jaren erg moeilijk. De clubs hebben geen jeugd softbalteams meer en er zijn alleen nog een paar dames senioren teams. De meiden die onze sporten leuk vinden gaan met veel plezier honkballen en versterken daarmee de teams. Toch is het zorgelijk want dat betekent dat er wellicht een periode gaat komen dat er helemaal geen softbal in die regio meer is.

Een aantal ervaren enthousiaste softbalsters uit de regio waaronder international Dinet Oosting zijn deze winter weer gestart met het initiatief ‘Meiden uit het Noorden’. Een groepje meiden tussen de 12 en 16 jaar die normaal bij hun club honkballen krijgen nu softbaltrainingen van deze toppers aangeboden. Er wordt fanatiek getraind! Ze zijn zo enthousiast dat ze nu ook wel eens wedstijden zouden willen spelen. Daarop kwam de vraag of ze mee zouden kunnen doen aan het NKLL. Na overleg met de andere regio’s was duidelijk dat iedereen dit initiatief van harte ondersteunt en hen graag de kans willen geven een leuke Softbalervaring op te doen. Ze gaan buiten mededinging meedoen en lekker een paar potjes spelen om te ervaren hoe leuk softbal is!

We wensen de meiden natuurlijk veel plezier met de trainen en zien het team graag met Pinksteren in Almere! En kom jij uit die regio en wil jij nou ook eens meedoen? Laat het ons dan weten! Dan brengen we je in contact met de trainsters.