Drie Nederlandse umpires naar World Series 2024

Vandaag heeft Little League internationaal bekend gemaakt welke umpires zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de World Series 2024. We kunnen wederom spreken van een mooie Nederlandse afvaardiging. Voor zowel Baseball als Softball zijn ook in 2024 Nederlandse umpires actief op het hoogste Little League niveau.

Wout van der Horst
Wout is een zeer ervaren softball umpire. Hij is in Nederland al jaren actief in onze top competities. Hij was 10 jaar een zeer gewaardeerde Umpire in Chief Softball bij het NK Little League waar hij vorig jaar afscheid nam om zelf weer meer actief te kunnen zijn als umpire. Hij staat toch het liefste op het veld. Hij heeft al diverse Regionals meegemaakt als umpire en als Umpire In Chief. Dit jaar zal hij als umpire actief zijn bij de Regionals voor de Littles Softball in Kutno. Het is de 2e keer dat hij als umpire wordt uitgenodigd voor de World Series Little League Softball in Greenville.

Rein Merkx
Ook Rein is een ervaren Softball umpire. Zowel bij Little League als op de Nederlandse velden op het hoogste niveau is hij een ervaren, enthousiaste en energieke umpire. Rein was de afgelopen jaren vaste waarde bij het NK Little League en bij meerdere Little League Regionals. Dit jaar is hij samen met Wout aanwezig bij de Regionals Little League Softball in Kutno en mag hij voor de tweede keer naar de Softball Junior League World Series in Kirkland.

Rik van de Keer
Ook Rik is geen onbekende op de honkbal velden. Hij is al jaren actief als Umpire in Chief Baseball bij het NK Little League en heeft ook al veel internationale ervaring opgedaan bij Regional Baseball de afgelopen jaren. Hij is dit jaar uitgenodigd bij de Regionals in Tsjechië en mag voor de tweede keer naar de World Series. De eerste keer was hij bij de Junior League Baseball in 2019. Daar had hij de eer om tijdens de finale Plaat te mogen doen. Het komt zelden voor dat een niet Amerikaan deze aanstelling krijgt! Dit jaar mag hij naar de Little League Baseball World Series in Williamsport. Dit toernooi wordt gezien als het belangrijkste Little League toernooi waar de sterren van de toekomst het tegen elkaar opnemen en strijden om het Wereld Kampioenschap 2024!

We zijn super trots op deze kanjers en wensen hen heel veel plezier en succes! Geniet van deze bijzondere ervaring! Maar eerst zien we hen natuurlijk nog tijdens ons eigen NK Little League met Pinksteren!

In welk gezelschap ze zich bevinden bij de World Series zie je hier.